Menu

NetzaPet 550x50

Četvrtak, 03 Oktobar 2019

Rasprava o zdravstvenom stanju Ratka Mladića

  • Objavljeno u BiH

ratko mladicPred Međunarodnim mehanizmom za krivične sudove (MMKS) održana je statusna konferencija na suđenju Ratku Mladiću, bivšem komandantu Vojske Republike Srpske (VRS), na kojoj je raspravljano o zdravstvenom stanju optuženog, ali je taj dio konferencije bio zatvoren za javnost.

 

 

Više...

Saopštenje za javnost Osnovnog suda - određen pritvor osumnjičenima iz akcije CER

  • Objavljeno u Brcko

FUP policija 3 810x533Odlučujući ponovno o prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH da se odredi pritvor osumnjičenim licima D.Š., N.H. i A.B., koja su slobode lišena u policijskoj akciji kodnog naziva „CER“, Osnovni sud Brčko distrikta BiH, danas, dana 03.10.2019. godine, donio je rješenje kojim je osumnjičenima odredio jednomjesečni pritvor u koji će se uračunati vrijeme koje su do sada isti proveli u pritvoru, jer je utvrdio da su ispunjeni uslovi za određivanje pritvora koje propisuje odredba člana 132. Zakona o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH.

 

 

Više...

Apelacioni sud Brčko ukinuo rješenje Osnovnog suda o određivanju pritvora uhapšenima u akciji "Cer"

  • Objavljeno u Brcko

Osnovni.sud .Brcko .distriktOdlučujući o žalbama osumnjičenih lica, D. Š., N. H. i A. B., koja su lišena slobode u policijskoj akciji kodnog naziva „CER“, Apelacioni sud Brčko distrikta BiH, rješenjem broj: 96 0 K 121604 19 Kž od 02.10.2019. godine, ukinuo je rješenje Osnovnog suda Brčko distrikta BiH broj: 96 0 K 121604 Kpp 18 od 27.09.2019. godine kojim je navedenim licima određen pritvor, jer je ocijenio da su žalbe osumnjičenih osnovane u pogledu prigovora da se osumnjičenima (njih troje), u smislu odredbe člana 40. stav 1. Zakona o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH, nije mogao po službenoj dužnosti od strane suda postaviti samo jedan branilac iz Kancelarije za pravnu pomoć Brčko distrikta BiH, nego svakome od osumnjičenih po jedan branilac, pa je prvostepeno rješenje ukinuto iz ovih procesnih razloga.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com