Menu

NetzaPet 550x50

Petak, 15 Februar 2019

Život i smrt Junuza Keče, čovjeka po kojem je snimljen kultni film “Kuduz”

  • Objavljeno u BiH

KUD6Junuz Kečo bio je najslavniji bjegunac bivše Jugoslavije. Oko njega se ispreplela čitava mitologija tijekom bijega od policije sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća, govorilo se da je on kriminalac premazan svim mastima, neuhvatljivi odmetnik, lukavi šumski čovjek i ubojica podužim popisom žrtava, kako ga je opisao Marko Lopušina u jednoj svojoj knjizi. U potjernici SSUP-a stoji opis plavokosog muškarca u ranim četrdesetima, kratkih brkova, visok 175 centimetara, snažan, opasan, vješt i inteligentan, piše express.hr.

 

Više...

Ubistvo koje zataškava država: Danas su tri godine od smrti Dženana Memića

  • Objavljeno u BiH

memicDanas se navršavaju tri godine od smrti mladića Dženana Memića koji je u noći 8. februara 2016. godine, pod još neutvrđenim okolnostima, zadobio povrede dok je bio u društvu djevojke Alise Mutap. Sudski proces koji se vodio za saobraćajnu nesreću protiv Ljube i Bekrije Seferovića okončan je prvostepenom oslobađajućom presudom. Kantonalni sud utvrdio je da nema dokaza koji ukazuju da je došlo do saobraćajne nesreće.

 

Više...

Sve dogovoreno: Gradi se vjetroelektrana

  • Objavljeno u BiH

vjetrPremijer Vlade USK Mustafa Ružnić zajedno sa ministrom privrede Nijazom Kadirićem potpisao je Sporazum o budućoj izgradnji vjetroelektrana na području USK sa zagrebačkom kompanijom "IVICOM Consulting".

Više...

Danas posljednji dan EYOF-a, svečano zatvaranje u Istočnom Sarajevu

  • Objavljeno u BiH

eyof

 
Evropski olimpijski festival za mlade (EYOF) danas ulazi u posljednji dan, a večeras će biti i svečano zatvoren u Istočnom Sarajevu.
 
 Danas će biti podijeljeni i posljednji setovi medalja, a nove prvake dobit ćemo u alpskom skijanju u mješovitom parlalel slalomu (9:00), karlingu (9:00), mješovitoj štafeti u biatlonu (10:00), mješovitoj štafeti u skijaškom trčanju (10:30), brzom klizanju u obje konkurencije na 1.000 metara (11:05) i mješovitoj štafeti u brzom klizanju na 3.000 metara (14:18).

 
 
Svečana ceremonija zatvaranja počet će u 19:30 sati ispred zgrade Gradske uprave u Istočnom Sarajevu.

Na ceremoniji će biti upriličena i primopredaja zastave između ovogodišnjeg i organizatora narednog EYOF-a čiji je domaćin finski Lahti, a gašenjem olimpijskog plamena zvanično će biti završeno ovogodišnje takmičenje.

Zatvaranju će prethoditi koncert beogradske grupe Van Gogh od 18 sati, a nakon zatvaranja će biti održan koncert grupe Miligram od 20:30 sati uz prigodan vatromet.

www.klix.ba
Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com