Menu

NetzaPet 550x50

Srijeda, 27 Februar 2019

Donosimo plan autoputa i brze ceste Sarajevo - Beograd

  • Objavljeno u BiH

pl8Nakon susreta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika s entitetskim ministrima, predstavnicima Brčkog i drugih instanci, prezentovana je najvjerovatnija trasa koja će nakon konačnog usvajanja biti predstavljena Turskoj kao inicijatoru i investitoru autoputa Sarajevo - Beograd. Klix.ba donosi pretpostavljenu mapu i osnovne podatke o dionicama.

 

Više...

Uskoro u Brčkom: Škola za trudnice “Beba više”

  • Objavljeno u Brcko

skola-za-trudnice-beba-752x440Beba više Brčko najavilo je Školu za trudnice – Beba više, koju će u našem gradu voditi Ana Tikveša, diplomirana medicinska sestra i licencirani edukator za psiho-fizičku pripremu trudnica i škola će za sve biti potpuno besplatna.

 

Više...

Odbojkaš Vanja Grbić i gradonačelnik Milić najavili regionalni projekat sportske edukacije najmlađih

  • Objavljeno u Brcko

2019-02-27-Vanja Grbic u posjeti gradonacelniku-1Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je u Gradskoj vijećnici u Brčkom razgovarao s odbojkašem i članom „Kuće slavnih" Vladimirom Vanjom Grbićem o regionalnom projektu koji bi od septembra trebao da bude realizovan u Brčkom, a koji je jedan od jedanaest projekata u deset zemalja kojima će se baviti fondacija proslavljenog odbojkaša.

 

Više...

Brčko: Usvojena Odluka o izmjeni i dopuni Programa samozapošljavanja u poljoprivredi

  • Objavljeno u Brcko

rs-Berba-jagodaVlada Brčko distrikta BiH odobrila je, na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, programe utroška sredstava za period od 1. 1. do 31. 3. 2019. godine za dodjelu tekućeg transfera za zdravstvo JZU „Zdravstveni centar Brčko", za javne fondove Fondu zdravstvenog osiguranja i za javne fondove Fondu zdravstvenog osiguranja za troškove transplantacije organa osiguranicima Brčko distrikta BiH.

 

Više...

Skupština Distrikta: Smanjiti izdvajanja za sudske presude

  • Objavljeno u Brcko

41.sjednica 2Prijepodnevni dio zasjedanja brčanskog Parlamenta, pored nekoliko pauza, okarakterisala je kraća rasprava o Deklaraciji o unapređenju informatizacije u javnim službama i institucijama Distrikta, te Izvještaj o izdacima za sudske presude i vansudska poravnanja odnosno, u ovom kontekstu, izdvajanja iz budžeta, koje je uradila Kancelarija za reviziju javnih službi i institucija Distrikta.

 

Više...

Pejanović: I pripadnici srpskog naroda su glasali za nezavisnost BiH

  • Objavljeno u BiH

mirko-pejanovic-1U intervjuu za Anadolu Agency prof. dr. Mirko Pejanović, član ratnog Predsjedništva RBiH, govorio je o odluci o samostalnosti BiH i referendumu o nezavisnosti te šta je tome prethodilo, kao i o pokušajima osporavanja 1. marta kao Dana nezavisnosti, odnosima BiH sa Hrvatskom i srbijom, te budućnosti BiH

 

Više...

BiH nazadovala u globalnom indeksu vladavine prava

  • Objavljeno u BiH

pravWorld Justice Project (WJP) objavio je rang-listu zemalja poredanih po kriteriju vladavine prava, a na osnovu istraživanja kroz 3.800 anketa nad 120.000 domaćinstava u 126 zemalja svijeta. Bosna i Hercegovina je zauzela 60. mjesto.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com