Menu

NetzaPet 550x50

Ponedjeljak, 04 Februar 2019

Upoznajte Ennu Zone Đonlić, čiji je trud i rad prepoznao čak i univerzitet u Kini

  • Objavljeno u BiH

en6Ovih dana na redakcijski email BUKA magazina stiglo je pismo čitateljke koja je prepoznala našu želju da pišemo o mladim i uspješnim ljudima koji rijetko dobijaju medijski prostor, uprkos sjajnim postignućima. Kako je navela u svom pismu, "u medijima stalno imamo priliku vidjeti iste ljude, kao da drugi ne postoje ili ne rade dovoljno dobro, što, naravno, nije slučaj".

 

Više...

Jedino prirodno jezero Tuzle pred uništenjem

  • Objavljeno u BiH

jezJezero Šićki Brod u Tuzli jedini je ekološki resurs jednog od najzagađenijih gradova u Evropi, a koji obiluje živim svijetom. Međutim, prema novom urbanističkom planu planirano je jedino prirodno jezero prekriti otrovnom šljakom iz Termoelektrane Tuzla.

 

Više...

Skoro 20 hiljada ljudi prošle godine iz BiH odselilo u Hrvatsku

  • Objavljeno u BiH

iseljavanje1Iz kojih zemalja dolaze useljenici u Hrvatsku, koja muku muči s manjkom radnika, u kojoj su dobi i kakvog su obrazovanja? U Hrvatsku se lani doselilo 43.219 stranaca kojima je odobren privremeni boravak, što je gotovo trostruko više nego 2016. Čak oko 31.000 useljenika dolazi iz država bivše Jugoslavije, BiH, Srbije, Makedonije i Kosova, što je očekivano jer teško će se u Hrvatsku useljavati stanovnici iz razvijenijih zemalja i ovdje raditi. No, što će biti kad "presuše" i te zemlje?, pitaju se u Večernjem listu.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com