Menu

InfoBrcko.com - Subota, 16 Mart 2019

Brčko: Šampionu u krosu za 2019. godinu - Osman Junuzović i Lusija Kimani

  • Objavljeno u Sport

KROS-600x336U Brčkom je danas održano pojedinačno prvenstvo BiH u krosu, na kome je među 116 takmičara iz 17 klubova iz cijele BiH, prvo mjesto u muškoj konkurenciji, kao što se i očekivalo, osvojio Osman Junuzović, ponajbolji atletičar srednjoprugaš na prostoru bivše Jugoslavije, iz kluba Doboj Istok. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila olimpijka Lusija Kimani, članica Atletskog kluba Banja Luka.

 

Više...

Švarc-Šiling: Htio sam smijeniti Dodika

  • Objavljeno u BiH

siling1Bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Švarc-Šiling rekao je u subotu navečer da je tokom mandata namjeravao djelovati kada je riječ o poziciji Milorada Dodika, ali da ipak Amerikanci u tom trenutku nisu bili za to.

 

Više...

Žandarmerija iz RTS-a izvela lidere opozicije, demonstranti poručili "gotov je, uhapsite Vučića"

policijabeogradU zgradi RTS-a u Beogradu nalaze se i predstavnici opozicije koji su zajedno sa građanima ušli u zgradu srbijanskog javnog servisa. Policija je uspjela ispratiti iz zgrade veliki broj demonstranata. Jedan dio je uspio ostati unutra. U zgradu RTS-a je oko 21:30 stigla Žandarmerija koja je blokirala ulaz u zgradu RTS-a ispred koje se nalaze hiljade učesnika protesta "Jedan od pet miliona".

 

Više...

Napeto u Beogradu: Demonstranti ušli u zgradu RTS-a, za njima i policija

protestisrbijaU zgradi Radio televizije Srbije u toku su razgovori predsjednika pokreta Dveri i jednog od lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića sa predstavnikom policije. Ispred zgrade se nalaze hiljade učesnika protesta "Jedan od pet miliona". Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović kazao je da je riječ o "nasilju, prijetnjama novinarima, demoliranju jer vam se ne sviđa nečija uređivačka politika".

 

Više...

Iz budžeta Skupštine Brčko za finansiranje stranaka izdvojeno 199.999,96 KM

  • Objavljeno u BiH

bc5Ukidanjem finansiranja političkih partija iz budžeta grada Zenice i tri općine u Federaciji BiH – Visokom, Donjem Vakufu i Ključu, osigurana je ušteda od 64.626,69 KM, koliko je prema posljednjim podacima Centralne izborne komisije BiH u 2017. godini izdvojeno za stranke u gradskom i općinskim budžetima tih lokalnih zajednica.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com