Menu

InfoBrcko.com - Četvrtak, 15 Avgust 2019

Brčko:Povećan broj parking mjesta

  • Objavljeno u Brcko

0814 parkinzi 5190 slikaBrčko distrikt dobio je još 73 parking mjesta. 58 je napravljeno u crvenoj zoni, a ostatak u plavoj. Sve je više i onih koji parking mjesta koriste,a ne žele da plate usluge parkiranja. 49 novih parking mjesta otvoreno je u crvenoj zoni, na Bulevaru mira na ulazu u Brčko iz pravca Bijeljine, a u ulici Svetog Save novih je devet. U ulici Desanke Maksimović, koja je u plavoj zoni, parking prostor je proširen za dodatnih 15 mjesta. 12 parking mjesta u Štrosmajerovoj ulici preimenovano je iz plave u crvenu zonu. Cijene usluga parkiranja ostale su iste, dok su prihodi povećani.

 

 

Više...

Brčko: U toku cvjetanje ambrozije - krenule alergije

  • Objavljeno u Brcko

ambrozija9 880x495U toku je cvjetanje ambrozije – biljke koja je znatno rasprostranjena i na našem prostoru. U cilju sprečavanja širenja ambrozije koja izaziva alergijske probleme kod velikog broja ljudi, a na osnovu Odluke Vlade distrikta o obaveznom uklanjanju i uništavanju ambrozije, građani i institucije su obavezni da uklanjaju ovu biljku s poljoprivrednog zemljišta i drugih površina u svom okruženju.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com