Menu

InfoBrcko.com - Srijeda, 28 Avgust 2019

Projekti u Brčkom: Na Ilićki postavlja se vještačka trava, u "Š" naselju rekonstrukcija i opremanje terena za male sportove

  • Objavljeno u Brcko

trava33aaVlada Brčko distrikta BiH na današnjoj vanrednoj sjednici usvojila je Odluku o odobravanju programa za sufinasiranje projekata međunarodnih organizacija i donatora u BiH za 2019. godinu kao i Program utroška sredstava s pozicije grantova neprofitnim i drugim organizacijama za 2019. godinu u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove – Pododjeljenje za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana (četvrti dio).

 

 

Više...

Angažovanje 90 osoba u brčanskom obrazovanju

  • Objavljeno u Brcko

nast555Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je održala 80. vanrednu sjednicu na kojoj je usvojila Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažovanje devedeset osoba (nastavnika, stručnih saradnika i saradnika u nastavi) za potrebe Odjeljenja za obrazovanje.

Više...

Mladi iz Brčkog na Ljetnoj policijskoj školi

  • Objavljeno u Brcko

polici 1Zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Anto Domić danas je prisustvovao svečanom otvaranju šeste „Ljetne policijske škole – 2019“ koja se ove godine održava pod motom „Sigurnost i izazovi“ u organizaciji Policije Brčko distrikta BiH.

 

Više...

Djeca nedovoljno aktivna, vratiti ih igri u prirodi

deca igra jpg 660x330Nedovoljna fizička aktivnost osnovaca i srednjoškolaca, sve manje igre van škole, kao i provođenja vremena u prirodi, a veća popularnost tehnologija 21. vijeka, dovode do negativnih posljedica po fizičko zdravlje kod djece, na njihov psihološki razvoj i razvoj kognitivnih sposobnosti.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com