Menu

InfoBrcko.com - Utorak, 28 Januar 2020

Koliko je nezdravo prerađeno meso? (VIDEO)

virsssPrerađeno meso dio je svakodnevne ishrane, najčešće kod djece. Istraživali smo što se sve stavlja u hrenovke, paštete i ostale proizvode od prerađenog mesa, i kakve posljedice može imati na ljudski organizam. Često snižena, i omiljena hrana u obrocima djece, je zapravo i najnezdravija.

 

Više...

Sutra protest bošnjačkih roditelja ispred škole u Srebrenici

  • Objavljeno u BiH

 

Savjet roditelja bošnjačke djece, večeras je u Bošnjačko kulturnom centru Srebrenica, razmatrao o provokacijama koje su se jučer dogodile u Prvoj osnovnoj školi na obilježavanju školske slave Sveti Sava.

Predsjednik Savjeta bošnjačkih roditelja Mirnes Zahirović, kaže da su roditelji odlučili sutra ispred školske zgrade organizirati jednosatni protest i Savjetu škole uputiti zahtjeve s rokom ispunjenja od sedam dana.

- Tražimo da se u Prvoj osnovnoj školi formira novi Savjet roditelja u kojem bi Bošnjaci bili zastupljeni po broju bošnjačke djece. Mi ne osuđujemo djecu, koja su se slikala s četničkom ikonografijom, niti osuđujemo njihove roditelje. Sigurni smo da su djeca izmanipulisana. S ciljem stvaranja mira i tolerancije, grupa bošnjačkih roditelja obavit će razgovor s roditeljima devetero srpske djece, koja su izazvala nemir i zastrašivanje među Bošnjacima i njihovom djecom - kazao je Zahirović za Avaz.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com