Menu

InfoBrcko.com - Ponedjeljak, 10 Februar 2020

Prva žrtva straha od migranata

prvaJoš jedna posljedica “Brexita” vrlo je važna. Naime, mnoge firme kojima je Velika Britanija bila baza za Evropsku uniju sada sele iz Velike Britanije, mahom u Njemačku. Samo u finansijskom sektoru u Njemačkoj je zbog “Brexita” otvoreno 3.500 novih radnih mjesta. Jačanje njemačke ekonomije, jačanje potražnje u ovoj zemlji, za posljedicu uvijek ima i jačanje proizvodnje i izvoza BiH.

Više...

Euronews o odlivu mozgova s Balkana: Godišnje nestane cijeli grad

  • Objavljeno u BiH

livePad nataliteta i "odliv mozgova" aktualne su teme na Balkanu već nekoliko desetljeća, na što se osvrnuo i paneuropski kanal Euronews. Kako kažu stručnjaci, Srbija se usredotočila isključivo na mlade, ne vodeći računa o svom ostarjelom stanovništvu, a slični problemi muče i Hrvatsku.

Više...

Brčko: Aplikacija "Građanska patrola" počela sa radom

  • Objavljeno u Brcko

 

Vlada Brčko distrikta BiH pokrenula je projekat pod nazivom "Građanska patrola", kojim će putem posebne aplikacije građani moći fotografijom ili videozapisom ukazati na komunalne, saobraćajne i slične probleme u našem gradu.

Aplikaciju možete preuzeti na mobilnom telefonu i to putem "Play store" i "App store", tako što ukucate naziv "Građanska patrola Brčko".

Pored Vlade Brčko distrikta BiH kao nosioca projekta, također su uključeni i Policija Brčko distrikta BiH, Kancelarija za upravljanje javnom imovinom i Inspektorat Brčko distrikta BiH.

Projekat će sutra, 11.02.2020. godine, na konferenciji za medije u Gradskoj vijećnici u 11:30h predstaviti gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić te šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić.

Više...

Provjera diploma za zaposlene u institucijama

  • Objavljeno u BiH

DiplomaMinistar prosvjete kulture i sporta u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije, Rašid Hadžović, predložio je županijskoj vladi mjeru provjere diploma svih zaposlenih u javnim institucijama na proračunu ove županije, a Vlada je odluku prihvatila i kreće u provedbu.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com