Menu

InfoBrcko.com - Četvrtak, 13 Februar 2020

Brčko: Vratio se iz Njemačke i prozvodi skupocjene tepihe od alpakine vune

  • Objavljeno u Brcko

teutonia1Povratak u domovinu, nakon skoro dvadeset godina provedenih u Njemačkoj nije nimalo jednostavna odluka. U određenoj starosnoj dobi poduzetniku dobra poslovna inicijativa, podržana stranom investicijom, samo pomogne da bi se savladao strah od neozvjesnosti, poslovnog i egzistencijalnog rizika i svega ostalog što jednog povratnika čeka.

Više...

Brčko: Predstavljeni rezultati PIZA testiranja zaposlenicima osnovnih i srednjih škola

  • Objavljeno u Brcko

DOM KULTUREPredstavnici Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje (APOSO) BiH na poziv Odjeljenja za obrazovanje Brčko distrikta BiH održali su danas zaposlenicima brčanskih osnovnih i srednjih škola u Domu kulture u Brčkom prezentaciju rezultata PISA testiranja kao i preporuka proizašlih iz spomenutog testiranja u kojem su učestvovali i učenici Brčko distrikta BiH.

Više...

Glavnom koordinatoru Vlade Seadu Šadiću uručena zahvalnica Medžlisa Islamske zajednice

  • Objavljeno u Brcko

SADIJAPredstavnice Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice uručile su danas glavnom koordinatoru Vlade Brčko distrikta BiH Seadu Šadiću zahvalnicu za poseban doprinos u organizaciji manifestacije „Hidžab, moja snaga moj ponos“, koja je održana 1. februara u Domu kulture u Brčkom. Spomenuta manifestacija propraćena je nizom aktivnosti povodom Svjetskog dana hidžaba.

Više...

Jedan granični policajac u BiH čuva 25 kilometara granice

  • Objavljeno u BiH

granicna policija 7Čelnici Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima, Zoran Galić i Slobodan Ujić održali su danas sastanak sa čelnicima policijih agencija Hrvatske na kojem je razgovorano o readmisiji, mješovitim ophodnjama, kao i o drugim zajedničkim aktivnostima, među kojima su i operativne akcije koje se realiziraju s ciljem sprječavanja krijumčarenja ljudi.

 

 

Više...

Napokon: U brčanskom zdravstvu povećanje plata za deset odsto i naknadu za topli obrok

  • Objavljeno u Brcko

dom zdravlja infoPoslanici Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u srijedu, 12. februara 2020. godine, u drugom nastavku 58. redovne sjednice dali su saglasnost na finansijski plan poslovanja JZU „Zdravstveni centar Brčko“ za 2020. godinu kao i saglasnost na Izmjene i dopune Pravilnika o platama, naknadama i ostalim materijalnim pravima zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

 

 

Više...

Supervizor za Brčko Michael Scanlan: Fokus izbora u Brčkom treba biti dobrobit građana

  • Objavljeno u Brcko

scccPrvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Distrikt Brčko Michael Scanlan jučer se sastao sa predsjedavajućim Skupštine Distrikta Esedom Kadrićem, njegovim zamjenikom Ivom Filipovićem i dogradonačelnikom Brčkog Antom Domićem. Razgovarali su o napretku u uspostavi fiskalne discipline i odgovornog upravljanja, razvoju infrastrukture i rastu privatnog sektora, što sve predstavlja preduslov za obnovu prosperiteta. To uključuje i usvajanje budžeta za 2020. u martu, u skladu sa principima utemeljenim novim Zakonom o budžetu, te usvajanje novog Zakona o udruženjima i fondacijama na proljeće, početak građevinskih radova na modernizaciji Luke Brčko ovog ljeta kao i početak aktivnosti na obnovi mosta Brčko-Gunja kako bi se most osposobio za teretni saobraćaj.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com