Menu

InfoBrcko.com - Utorak, 04 Februar 2020

Vijeće ministara BiH pregovara o sredstvima za izgradnju cjevovoda u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

vodovodnamreza 642x336Vijeće ministara BiH je prošle sedmice imenovalo delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o zajmu između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj za Projekt vodosnabdijevanja Brčko, vrijednog 6,5 miliona eura. Ovim potezom se značajno uozbiljuje priča oko realizacije ovog značajnog kapitalnog projekta za sve stanovnike Brčko distrikta.

 

 

Više...

Narandžasto upozorenje zbog jakih udara vjetra u čitavoj BiH

Narandžasto upozorenje zbog jakih udara vjetra sjevernog i sjeverozapadnog smjera danas je izdato za područje zapadne Bosne i istočne Hercegovine, a u srijedu u cijeloj zemlji. U četvrtak se upozorenje odnosi na zapadnu i djelimično centralnu Bosnu, kao i veći dio Hercegovine. Narandžasto upozorenje na snazi je od utorka u večernjim satima do četvrtka do osam sati ujutru. “Očekivani udari vjetra su uglavnom između 50 i 70 kilometara na sat. U zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini udari vjetra mogu biti između 70 i 100 kilometara na sat, a u planinskim područjima i iznad 100 kilometara na sat”, navodi se u upozorenju koje je uputio Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com