Menu

NetzaPet 550x50

Srijeda, 02 Juni 2021

Vozač na benzinskoj pumpi natočio gorivo i pobjegao

  • Objavljeno u BiH

 

Policija traga za vozačem “golfa tim pet” koji je na benzinskoj pumpi u Doboju samouslužno natočilo pogonsko gorivo u vrijednosti od 89 KM i pobjegao.

 

Iz Policijske uprave Doboj navode da su prijavu primili juče i da je u toku rad na rasvjetljavanju krivičnog djela krađa, prenosi Radio Brčko.

 

U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su tri krivična djela i dvije saobraćajne nezgode.

Više...

Babica Mira za 44 godine donijela na svijet jedan manji grad

  • Objavljeno u Brcko

 

Mira Šaula (65), babica koja je bila zaposlena u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci i koja je provela 44 godine pomažući da na svijet dođe oko 50.000 beba, dočekala je i dan da s odjela, odnosno iz smjene koju je odradila, ide u zasluženu penziju.

 

Ova babica kroz smijeh kaže da se osjeća kao da ne ide u penziju, već na godišnji odmor.

 

"Ja ovaj posao stvarno volim da radim, uvijek sam voljela i kad bih ponovo mogla da biram ponovo bih bila ovo što jesam", kroz smijeh kaže Šaula.

 

Ona je nedavno bila oboljela od virusa korona, ležala je na Infektivnom odjeljenju, a nakon što se oporavila ubrzo se vratila na isti odjel i do posljednjeg radnog dana porađala trudnice zaražene virusom korona.

 

"Nakon što sam se oporavila vratila sam se ponovo na Infektivni odjel, odnosno svom poslu, i porađala sam trudnice zaražene virusom korona. Od mene to niko nije tražio, to je bila samo moja želja", kazala je Šaula za "Nezavisne".

Ističe i da je tokom prošlog rata u BiH dvije godine radila na Hirurgiji kao ispomoć, ali da joj ni to nije teško padalo.


Ipak, prema njenim riječima, došlo je vrijeme da nakon toliko godina ide u penziju.

 

"Čini mi se da imam snage da još radim, ali je došlo vrijeme da idem u penziju. Veoma mi je žao što napuštam moje dobre koleginice", kazala je ona.

 

Njene dvije kćerke nastavile su porodičnu tradiciju, rade u UKC RS, ali su na drugim odjelima. Njih dvije s ponosom govore o majci, za koju kažu da je njihov uzor, a krenule su i njenim stopama..."Ona je 44 godine bila babica, prošla je kroz razne situacije, prebolovala virus i ponovo se vratila svom poslu. Ništa je nije spriječilo da se posveti svom poslu i do posljednjeg radnog dana je porađala", kazale su Mirine kćerke za "Nezavisne".

 

Nenad Stevandić, zamjenik generalnog direktora UKC RS, kaže da je kroz ruke babice Mire prošlo nekoliko desetina hiljada djece.

"Mojih troje djece je prošlo kroz njene ruke i ko zna koliko djece u Banjaluci, a sigurno je riječ o više desetina hiljada poroda. Ona je sigurno dočekala oko 50.000 beba, što je veličina nekog manjeg grada", kazao je Stevandić za "Nezavisne".

 

Dodaje da Banjaluka vjerovatno ne pamti da su za 44 godine nečije ruke toliko radosti proizvele.

 

Ističe da su, kada su upoznali prve ginekologe, upoznali i sestru Miru.

 

"Uvijek smo prvi muštuluk da je sve u redu dobijali od nje", rekao je Stevandić.

 

U UKC RS, prema njegovim riječima, sada rade doktori koje je sestra Mira na svojim rukama donijela na svijet.

Aleksandra Kopanja, sestra koja s ovom babicom radi godinama, kaže da je od nje naučila mnogo toga.

 

"S Mirom je uvijek bilo divno raditi. Ona radi rame uz rame s mnogo mlađima, prošla je kroz mnogo situacije i, evo, upravo je iz smjene otišla u penziju", kazala je Kopanja.

 

Izvor: Nezavisne

Više...

PBD BiH pronašla beživotno tijelo F.M. i slobode lišila jedno lice

  • Objavljeno u Brcko

 

Policija Brčko distrikta BiH je dana 31.05.2021. godine u 10.23 sati zaprimila prijavu da je lice F.M. rođen 1941. godine u Brčkom gdje je i nastanjen, u jutarnjim satima otišao do grada da se nađe sa geometrom, ali da se ne javlja na telefon i da je njegovo vozilo pronađeno otključano kod partizanskog groblja.

 

Odmah nakon zaprimanja prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH preduzeli intenzivne mjere i radnje na pronalasku lica F.M..

Dana 01. 06. 2021. godine tokom provođenja istražnih radnji na pronalasku lica F.M. i utvrđivanja okolnosti pod kojima je nestao, u 18.04 sati Policija Brčko distrikta BiH je zaprimila prijavu da na području sela Jagodnjak, opština Brčko leži mrtvo NN starije muško lice. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH i dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH pod čijim nadzorom je izvršen uviđaj. Tokom uviđaja utvrđeno je da je riječ o beživotnom tijelu nestalog lica F.M.. Dana 02. 06. 2021. godine u cilju utvrđivanja uzroka smrti biće izvršena obdukcija.

Policija Brčko distrikta BiH je tokom provođenja intenzivnih mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti nestanka lica F.M. slobode lišila lice B.A. rođeno 1983. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo otmice iz člana 177. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

Policija Brčko distrikta BiH pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH nastavlja intenzivne istražne radnje na dokumentovanju svih činjenica i dokaza bitnih za rasvjetljavanje nestanka i smrti lica F.M..

 

O rezultatima istražnih radnji javnost će biti blagovremeno informisana – navedeno je u saopštenju.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com