Menu

NetzaPet 550x50

Subota, 05 Juni 2021

Cijela BiH tuguje: Klanjana dženaza mladoj djevojci Adisi Atiković

  • Objavljeno u BiH

 

Tuga do neba, cijela BiH danas suosjeća sa porodicom Atiković. Dženaza namaz klanjan je u Gornjoj Tuzli Adisi Atiković koja je tragično preminula.

 

Rodbina, prijatelji, kolege iz škole te brojni poznanici okupili su se ispred kuće žalosti, nakon čega je klanjana dženaza ispred Čaršijske džamije u Gornjoj Tuzli u 12 sati.

 

Posljednji ispraćaj i ukop obavljen je na mezarju Izgon u Gornjoj Tuzli.

 

Podsjećamo, beživotno tijelo dvadesettrogodišnje Adise iz Gornje Tuzle, za kojom se tragalo dva dana pronađeno je 2. juna u automobilu u tuzlanskom naselju Ilinčica.

 

Na mjestu događaja nisu pronađeni bilo kakvi tragovi nasilja.

 

Društvene mreže već nekoliko dana preplavljene su emotivinim porukama, prijatelja, bivših kolega iz škole, poznanika...

 

 

Izvor: Radio Sarajevo

Više...

U Islamovcu otvorene nove prostorije Gorske službe spašavanja Brčko

  • Objavljeno u Brcko

 

Danas su u Islamovcu otvorene nove prostorije Gorske službe spašavanja Brčko, a održan je i sastanak pripadnika Gorske službe spašavanja iz svih dijelova BiH.

 

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić.

 

 

Načelnik Gorske službe spašavanja Brčko Adnan Osmanović rekao je da će na današnjem sastanku biti govora i o novom univerzalnom udžbeniku za sve pripadnike Gorske službe spašavanja na nivou BiH.

 

„Na današnjem sastanku razgovarano je o pravljenju udžbenika koji bi služio za obučavanje budućih članova GSS-a“, rekao je Osmanović.

 

Današnje aktivnosti pozdravio je i šef Odjeljenja za javnu bezbjednost Bogdan Bratić.

 

„Sistem zaštite i spašavanje mnogo se oslanja i na nevladin sektor. Ovaj objekat služiće i kao pomoć kako bi se u slučaju nesreća brže odgovorilo“, rekao je Bratić.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com