Menu

Boće: Dječji malonogometni turnir okupit će domaće i djecu iz dijaspore Istaknuto

djeca fudbU Boću kod Brčkog sutra će se održati Dječji malonogometni turnir koji će okupiti veliki broj djece u dobi od osam do šesnaest godina kako domaćih stanovnika Brčko distrikta tako i veliki broj djece iz dijaspore.

 

„Očekujemo veliki broj ekipa koje su već najavljene te se nadamo da će sve proći u najboljem redu. Iako nam visoke temperature i ovaj val vrućine ne idu u prilog, turnir će se održati u popodnevnim satima i navečer, kako bi vrijeme bilo lakše podnošljivo – ističu organizatori.

 

Organizatori također pozivaju sve da se odazovu ovom događaju i navode da su već najavljene ekipe iz različitih dijelova Distrikta te da se očekuje cjelodnevna aktivnost. Turnir je neprofesionalnog karaktera, a osigurane su medalje i pokali. Za osvajače turnira osigurane su i prigodne nagrade.

 

Početak turnira predviđen je sutra u četvrtak 03.08.2017. od 15:00 sati, a ekipe koje to još nisu učinile prijavu mogu obaviti i neposredno prije početka turnira na igralištu malih sportova kod Škole u Boću. Od svih sudionika zahtijeva se vedro raspoloženje, dobra volja i isključivo fair play nastup.

 

/BDCTV/

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com