Menu

NSBiH zbog navijačkih nereda mora platiti FIFA-i više od 80.000 KM Istaknuto

bh-fanaticos-bih-estonija-700x402Nogometni Savez Bosne i Hercegovine kažnjen je sa 80.336 konvertibilnih maraka zbog nesportskog ponašanja navijača u susretima protiv Belgije i Estonije.


Disciplinski komitet FIFA-e je kaznio NSBiH sa 12.685 KM zbog nesportskog ponašanja navijača na susretu BiH - Belgija koji je odigran na Grbavici 7. oktobra, dok je mnogo žešća kazna na adresu krovne kuće bh. nogometa stigla zbog ubacivanja baklji od strane naših navijača na susretu Estonija - BiH tri dana kasnije u Talinu.

 

Zbog bakljade koju su priredili BH Fanaticosi, ali i zbog ubacivanja istih na teren zbog čega je susret bio privremeno prekinut, NSBiH će FIFI morati platiti 67.651 KM.

 

Uz kazne za oba meča FIFA je dodatno upozorila NSBiH da će kazne biti strožije ukoliko se slične situacije ponove.

 

NSBiH se može smatrati sretnim da nije dobio još veću kaznu s obzirom da je zbog incidenata na meču protiv Grčke stadion Bilino Polje bio suspendovan na jedan meč.

 

(Klix.ba)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com