Menu

Brčko domaćin spektakla u sportskom plesu Istaknuto

Tango1Plesni klub Mambo Brčko i grad Brčko sledeće godine biće domaćini dva velika sportska spektakla u sportskom plesu.

 


Savez sportsko plesnih klubova BiH donio je odluku da domaćin Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine za 2018 godinu u Latino američkim plesovima bude upravo plesni Klub Mambo Brčko.


Državno prvenstvo će se održati 10.03.2018 godine u Dvorani Tehničke škole u Brčkom a učešće će uzeti svi plesni klubovi sa teritorije Bosne i Hercegovine. Isti dan biće održan i OPEN turnir u latino američkim i standardnim plesovima koji će biti međunarodnog karaktera, tako da će učešće uzeti i sportski plesni parovi iz drugih država.


Državno prvenstvo će biti samo uvertira pred pravi sportski spektakl koji će se održati u Junu mjesecu.


Plesni klub Mambo Brčko biće organizator WDSF WORL OPEN-a u kategoriji latino-američkih i standardnih plesova i taj turnir će se naći u zvaničnom kalendaru svjetske sportske plesne organizacije (WDSF). Turnir će se održati 09 i 10 juna 2018 godine u Dvorani Gimnazije u Brčkom sa učešćem više od 1000 učesnika iz više od 25 država svijeta.


Turnir će biti iz najviše kategorije turnira koji se boduju za svjetsku rang listu i jedinstvena prilika da gledaoci u Brčkom vide najbolje sportske plesne parove sa svjetske rang liste i uživaju u sportskom spektaklu koji ih očekuje. Publika u Brčkom će imati priliku da vide plesne parove svih starosnih kategorija, od pionira, juniora, omladinaca, odraslih do seniorske kategorije.


"S obzirom da je u martu ove godine za Gala plesno veče vladala ogromna zainteresovanost i da je Dvorana Tehničke škole bila premala da primi sve ljubitelja najljepšeg dvoranskog sporta, sigurni smo da će i ovaj put brčanska publika ispuniti dvoranu gimnazije do poslednjeg mjesta. Ovo će biti najveći i najznačajniji sportski dogadjaj ikada održan u Brčkom, a jedan od najznačajnih događaja ikada održanih u Bosni i Hercegovini", kazali su iz plesne škole "Mambo" Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com