Menu

Prosinečki: Dat ću sve od sebe da napravim uspjeh sa BiH Istaknuto

robert-prosinecki-2018-700x402Drago mi je što sam danas izabran za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, istakao je za Anadolu Agency (AA) Robert Prosinečki.


Jednoglasnom odlukom članova Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH izabrani su danas selektor Prosinečki, ali i njegovi saradnici u stručnom štabu Gordan Ciprić, Dragan Spasić, Elvir Rahimić i trener golmana Kenan Hasagić.

 

Po prvi put od kako se biraju selektori BiH u slučaju Prosinečkog, ispunjen je uslov da selektor sam bira saradnike u stručnom štabu.

 

"To je normalna stvar. I moj uvjet bio je normalan, da radim s ljudima s kojima mislim da to mogu najbolje. Lako smo se dogovorili i to mi je, kako sam rekao, drago. Bosna i Hercegovina ima dobru ekipu i možemo napraviti puno. Naravno da će nam cilj biti plasman na naredno Evropsko prvenstvo", kazao je Prosinečki, te dodao:

 

"Molim vas, ako možemo na ovome završiti današnji razgovor jer čekam da mi zvanično čelnici Saveza jave da sam selektor. Vidio sam iz medija, čuo od vas, ali za detaljniji razgovor sačekajmo, molim vas, da me službeno kontaktiraju i da počnemo službenu saradnju."

 

Mandat Prosinečkog i njegovog stručnog štaba bit će dvije godine s jednim i jasnim ciljem, plasmanom na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

 

(Vijesti.ba / AA)

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com