Menu

Bh. olimpijci otputovali u Koreju na Zimske olimpijske igre Istaknuto

olimpijski-komitet-markica-700x402Olimpijski tim Bosne i Hercegovine otputovao je u Pyoengchang gdje će nastupiti na zimskim olimpijskim igrama koje se u ovom gradu održavaju od 9. do 25. februara.

 


BiH će na olimpijadi imati četiri predstavnika u alpskom skijanju i skijaškom trčanju.

 

U alpskom skijanju Boje Bosne i Hercegovine branit će Elvedina Muzaferija, koja će se takmičiti u svim disciplinama i Emir Lokmić u slalomu i veleslalomu, dok će Mladen Plakalović i Tanja Karišik nastupiti u skijaškom tračanju.

 

Njih će predvoditi treneri Tomislav Lopatić, Dragan Jeftović, Rejmon Horo i Nedžad Mirojević.

 

Zastavu Bosne i Hercegovine na ceremoniji svečanog otvaranja igara nosit će Elvedina Muzaferija, kao trenutno najbolje rangirana sportistkinja bh. olimpijskog tima.

 

Ovo će biti sedmo učešće bosanskohercegovačkim sportista na Zimskim olimpijskim igrama, a najbolji plasman do sada ostvario je alpski skijaš Enis Bećirbegović, koji je 1998. godine u Naganu osvojio 21. mjesto u spustu.

 

(Vijesti.ba/ FENA)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com