Menu

ŽFK Lokomotiva: Lokosice klub i grad predstavile odličnim igrama i osvojenim drugim mjestom Istaknuto

ZFK-Lokomotiva-znak-642x336Završen je malonogometni/fudbalski turnir za ekipe Premijer ženske lige BiH. U dva dana gustog rasporeda odigrani su odlični mečevi u kojima smo na djelu vidjeli osam najboljih ženskih klubova naše zemlje.

 


Lokosice su klub i grad predstavile odličnim igrama i osvojenim drugim mjestom. Grupnu fazu su zavrsile kao prvoplasirane ispred ekipa ŽOFK "Gradine" iz Srebrenika, ŽFK "Radnik-Bumerang" Bijeljina i ekipe ŽFK "Sloga" iz Petrova. U polufinalnom meču odmjerile su snage sa ekipom ŽFK "Fortuna" Živinice i fantastičnom igrom izborile finalni meč sa ekipom SFK 2000 Sarajevo. Duel dvije najbolje ekipe pripao je iskusnijim igračicama Sarajeva, koje su tako i trijumfovale na ovom turniru.


Značajna pojedinačna priznanja ponijele su Aida Avdić iz ekipe ŽOFK "Gradine" kao najbolja golmanica turnira, Alisa Spahić iz SFK 2000 kao najbolji strijelac i naša lokosica Nikolina Vujadin kao najbolja igračica turnira. Nikolina je tokom cijelog turnira igrala fantastično, pokazala je da sa pravom nosi grb A državnog tima i spada u red najboljih igračica naše zemlje.

 

Veliku podršku u organizaciji turnira dugujemo Vladi Brčko Distrikta BiH. Zahvaljujemo se i firmi Bosnaplod koja je, svojim proizvodima, omugućila djevojkama osvježenje u svakom trenutku. Veliko hvala ide i volonterima koji su bili tu da pomognu i naravno publici bez koje sve ovo ne bi imalo smisla.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com