Menu

Fudbal u Brčkom već nekoliko godina unazad na najvišem nivou reprezentuju djevojke iz ŽFK "Lokomotiva" Istaknuto

28377741 1769075856464576 5794278842213574187 nFudbal u Brčkom, već nekoliko godina unazad, na najvišem nivou reprezentuju djevojke iz ŽFK "Lokomotiva".

 

 

Rezultati koje lokosice ostvaruju pokazuju da se istrajan rad i dobra organizacija uvijek isplaćuju.

 

Osvojeno drugo mjesto u Premijer ženskoj ligi BiH i osvojen KUP RS sigurno su doprinijeli afirmaciji kluba, igračica i promociji našeg grada. Ostvareni rezultati i dobre igre nisu ostali neprimjećeni. Nekoliko igračica Lokomotive redovno nastupa za reprezentaciju BiH, od U15 do A nacionalne selekcije. Svakim danom klub postaje sve prepoznatljiviji, ne samo u našoj zemlji nego i u cijeloj regiji.

 

Ono što raduje je i činjenica da trud koji djevojke ulažu i rezultati koje ostvaruju biva ispraćen i nagrađen i u našem gradu. Na nedavno održanom izboru za najbolje sportiste i sportske kolektive u 2017. godini, dva vrijedna priznanja su, zasigurno zasluženo, završila u ŽFK "Lokomotiva".

 

U kategoriji za najbolji fudbalski klub Brčko Distrikta BiH priznanje je završilo u rukama kapitena ŽFK "Lokomotive" Sare Trujić, a priznanje za najboljeg fudbalera/fudbalerku za 2017. godinu ponijela je igračica Lokomotive Nikolina Vujadin, standardna A reprezentativka BiH I jedna od najboljih igračica Premijer ženske lige BiH.

 

"Imajući u vidu da klub želi da propagira prave vrijednosti i doprinese u stvaranju zdravijeg okruženja za odrastanje i razvijanje mladih, trudićemo se da i u budućnosti, prvenstveno kroz kvalitetan, predan rad I ostvarene rezultate , reprezentujemo naš grad i doprinesemo u afirmaciji mladih", kazali su iz ŽFK "Lokomotiva" Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com