Menu

U Brki održan Međunarodni turnir u stonom tenisu Istaknuto

0312tenisrka-678x381U okviru programa obilježavanja Dana Brčko distrikta STK "Brka 2007" organizovala je Međunarodni turnir u stonom tenisu.

 

 

Ovo je peti po redu turnir koji se igra u čast obilježavanja Dana Distrikta a okupio je ekipe iz Srbije, Hrvatske i BiH.

 

"Imamo ekipu iz Šapca, Slavonskog Broda, također Radnik iz Bijeljine i mi kao domaćini. Pored toga smo organizovali turnir za najmlađe, od 8-12 godina, te veterane od 40-70 godina i veterane preko 70 godina" rekao je Ahmet Trobradović, predsjednik STK Brka 2007.

 

Učesnici su, kao i prethodnih godina, zadovoljni organizacijom turnira. Kažu da se rado odazovu klubu iz Brke, koji se godinama potvrđuje kao dobar domaćin.

 

"Drugi puta smo ovdje, 2016. smo bili i osvojili turnir. Mnogo nam je lijepo ovdje i drago nam je da nas je organizator pozvao da ponovo uveličamo ovaj dan. Rekao bih da je ovaj turnir mnogo jači nego prošli, mada je i on bio dosta jak, sa dosta dobrih i teških mečeva" rekao je Slaviša Milenković, STK "As" Šabac, Srbija.

 

"Turnir je dosta jak, jak ekipe. Treba dosta truda. Mi igramo drugu hrvatsku ligu, tamo smo trenutno prvi. Mislim da smo malo slabiji od ostalih ekipa ovdje ali vrijedi se boriti" rekao je Ivan Jularić, STK "Posavac" Kanjiža, Hrvatska.

 

Generalni pokrovitelj turnira bila je Vlada Brčko distrikta, te je turnir otvorio glavni koordinator Vlade Damir Bulčević. Održavanju turnira pomogli su i brojni sponzori, koji su svojim doprinosom podigli kvalitet turnira na viši nivo.

 

"Odlučili smo da podržimo ovaj turnir. Pored toga što je međunarodnog karaktera raduje nas činjenica da okuplja dosta mladih ljudi koji se žele baviti ovim sportom. To je kvalitetan pokazatelj budućnosti ovog sporta u Brčko distriktu BiH, ali i našeg povjerenja kojeg godinama dajemo ovom klubu i ovom mjestu" rekao je Damir Bulčević, glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH.

 

Zanimljivost ovog turnira je i činjenica da su jedan protiv drugog stoni tenis zaigrali najstariji i najmlađi učesnik turnira, Dominik Raguž i Imran Imamović. Dobna razlika od 71 godine nije ih spriječila da uživaju igrajući jedan protiv drugog.

 

http://brcko.tv/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com