Menu

Srđan Samardžić iz Brčkog pobjednik u muškoj kategoriji na prvoj zeničkoj utrci na 10 kilometara Istaknuto

srdNa zeničkim ulicama održana je prva utrka na 10 kilometara simboličnog naziva "Zenički cener-ArcelorMittal" na kojem se okupilo više od 500 takmičara iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

 


Pobjednik u muškoj kategoriji je Srđan Samardžić, član atletskog kluba "Marathon" Brčko dok je drugoplasirani bio Stefan Čuković. Treće mjesto je pripalo Aliji Imamoviću, a četvrtoplasirani je bio Zaim Šuman. U ženskoj kategoriji prvoplasirana je bila olimpijka Ana Subotić, drugo mjesto je pripalo Biljani Cvijanović, dok je trećeplasirana bila Amela Trožić. Četvrto mjesti pripalo je Almi Hrnjić.

 

Najmlađa učesnica zeničkog cenera bila je Iman Imamović, dok je najstariji trkač imao 79 godina.

 

Učesnici su izjavili da su zadovoljni prvom zeničkom utrkom na deset kilometara u organizaciji Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma VEDRO, a predstavnici udruženja su istakli kako će se potruditi da ovakvi događaji postanu tradicija u Zenici.

 

Piše: E. M./Klix.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com