Menu

Halilhodžić o otkazu: Ovo je najteži trenutak u mom životu, niko mi ništa nije rekao

vahidBh. stručnjak Vahid Halilhodžić održao je danas vanrednu konferenciju za medije u Japanu gdje je govorio o nedavnom otkazu na klupi ove reprezentacije.

 


Dolazak Halilhodžića u Japan privukao je više od 300 novinara i 30 TV ekipa, a on je svoj govor počeo riječima da mu je ovo najteži trenutak u životu.

 

"Ovo je najteži trenutak u mom životu. Možda sam bio malo naivan, ali sve sam radio kako bi tim bio uspješan. Osjećam da me nisu poštovali i da mi nisu rekli istinu zašto sam tačno dobio otkaz. Volio bih da mi je predsjednik rekao da postoji problem, volio bih da su mi bilo šta rekli. Šokiran sam jer mi niko ništa nije govorio", rekao je Halilhodžić, pa nastavio:

 

"Nisam imao problema sa bilo kim u protekle tri godine i to se posebno odnosi na igrače. Bio sam u kontaktu s njima, javno ih nikada nisam kritikovao i uvijek sam preuzimao odgovornost za loše igre na sebe. Jedino nezadovoljstvo je bilo od dvojice nogometaša koji nisu igrali protiv Australije, ali su igrali u prethodnim mečevima", dodao je Vaha.

 

Vaha je nakon toga rekao da je gradio ekipu za Svjetsko prvenstvo i da je prvenstveno htio da igrači na smotri najboljih igraju na vrhuncu.

 

"Gradio sam tim za Svjetsko prvenstvo, tražio sam rješenja za veznu liniju i za napadača. Želio sam da igrači dođu na neki nivo igre na Svjetskom prvenstvu i da igraju bolje nego ikada ranije. Nije mi bio bitan rezultat, iako nisam zadovoljan postignutim, ali sam vidio puno dobrih stvari u tim mečevima", rekao je Halilhodžić i završio:

 

"Tashima mi je u hotelu u Parizu rekao da sam otpušen, a mislio sam da se šali i pitao ga zašto mi govori takve stvari. Rekao mi je da je ozbiljan i da sam dobio otkaz zato što sam izgubio povjerenje i zbog nedostatka komunikacije sa igračima. Bio sam u šoku", rekao je proslavljeni bh. stručnjak.

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com