Menu

Tomaš Farkaš i Jelena Ječanski - pobjednici Međunarodnog plivačkog maratona Brčko Istaknuto

s2Tomaš Farkaš iz Bačke Topole i Jelena Ječanski iz Novog Sada bili su najbolji na Međunarodnog plivačkom maratonu koji je u subotu održan na rijeci Savi u Brčkom.

 

 

Na maratonu je učestvovalo 29 takmičara iz Srbije, Hrvatske i BiH. Osim trke na devet kilometara, održana je i trka na dva kilometra, koja se plivala uzvodno, a u njoj su učestvovala 24 plivača.

 

Farkaš, član iz Plivačkog kluba "Bačka Topola", rekao je da se sprema za Evropsko prvenstvo i da je ovaj maraton bio jedna vrsta zagrijavanja.

 

Jelena Ječanski iz Plivačkog kluba "Vojvodina", koja je bila najbolja u ženskoj konkurenciji, kaže da je prvi put na ovom maratonu i da joj se svidjela organizacija.

 

Direktor Međunarodnog plivačkog maratona Draško Đurić kaže da je u obje trke plivalo pedesetak takmičara iz nekoliko zemalja, te da je ovo bio spektakl.

 

Za takmičare je obezbijeđen i nagradni fond u vidu vaučera od 100 do 500 evra za najbolje učesnike.

 

Maraton je otvorenim proglasio gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić, koji je istakao da se nada da će maraton postati tradicija u Brčkom.

 

"Osim te sportske dimenzije, veoma je bitno da maraton uđe i u turističku ponudu distrikta Brčko, jer je ovo grad na rijeci Savi, a do sada nismo imali nekih posebnih aktivnosti koje bi rijeku približile građanima. Na ovaj način to postižemo", rekao je Milić.

 

Drugi po redu Međunarodni plivački maraton održan je u organizaciji Plivačkog kluba "Atos Sava" iz Brčkog.

 

Organizaciju su pomogli Vlada i Skupština Brčko distrika, kao i brojne nevladine organizacije – Crveni krst, Spasilačko-ronilački klub "Nemo", Klub terenaca "4×4 Brčko" i mnogi drugi.

 

Izvor: www.srna.rs

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com