Menu

Šahovski klub „Magnus": Brčko domaćin Drugog kola Kadetskog prvenstva Tuzlanskog kantona Istaknuto

mag6Šahovski klub „Magnus" Brčko distrikt Bosne i Hercegovine će, u nedjelju, 29.07.2018. godine, biti domaćin Drugog kola Kadetskog prvenstva Tuzlanskog kantona u šahu, u ekipnom takmičenju. Susreti Drugog kola Kadetskog prvenstva Tuzlanskog kantona u šahu održat će se u Brčkom, u prostorijama BZK „Preporod" Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, na adresi Islahijet broj 3, sa početkom u 10:00 sati.

 

 

Na takmičenju će se osim Brčaka, takmičiti kadeti iz TŠK „Sloboda", ŠK „Tešanj", ŠK „Gračanica", OŠK „Živinice" i ŠK „Doboj Istok", podijeljeni u osam ekipa.

 

Prvi susret održan je u Bosanskom kulturnom centru u Gračanici, 23.06.2018. godine. Najviše bodova, 3,5, odnijela je ekipa ŠK „Sloboda" iz Tuzle. Za ŠK „Magnus" Brčko distrikt Bosne i Hercegovine nastupali su najmlađi: Šeherzada Džanić (13), Ajdin Lišić (8), Enes Džanić (7) i Arman Čavalić (7). Šeherzada Džanić ekipi je donijela 0,5 boda remijem sa protivnikom iz ŠK „Sloboda" iz Tuzle.

 

„ŠK „Magnus" Brčko distrikt Bosne i Hercegovine je s ponosom domaćin ovakvog susreta budući da naš razvoj i rast fokusiramo na rad s najmlađima. Kako oni budu rasli, tako ćemo i mi. Iako smo tek prošle godine pokrenuli Školu šaha, moram priznati da smo zadovoljni napretkom i radom naših najmlađih štićenika. Ponosni smo što su se pojavili na šahovskoj sceni i što njihova želja za napredovanjem i učenjem ne jenjava. Radujemo se budućim projektima i radu s pojačanom trenerskom ekipom, u kojoj će se naći cijenjena imena iz ovog svijeta. Naša djeca će na taj način dobiti potrebnu podršku za rast i razvoj, i svoje će kapacitete i vještine izbrusiti do savršenstva. Iskustva iz ovog takmičenja iskoristit ćemo kao odskočnu dasku i putokaze za dalji rad i usavršavanje. Ne sumnjamo da ćemo se u kratkom roku dovesti na zavidan takmičarski nivo. I pobjede i porazi su put do veličine, a mi ćemo vježbom do savršenstva. Postoji jedna izreka o šahu: „Šah je bajka o 1001 grešci.", a mi ćemo iz svake da naučimo kako biti bolji i kako ih ne ponavljati. Nadamo se da će ovakva takmičenja probuditi ljubav prema ovom sportu i da će se program rada s mlađima širiti. Rad s najmlađima je garancija da šah ne postane poput mrtvog jezika, da ne bude zanimljiv samo maloj grupi ljudi, i na tome ćemo temeljiti svoja zalaganja. Ljepota šaha je u misli koja stoji iza njega." – izjavio je Amir Sinanović, predsjednik ŠK „Magnus" Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, koji ovom prilikom poziva sve zainteresirane za Školu šaha da se učlane u ŠK „Magnus" Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, na adresi Islahijet broj 6, Brčko distrikt Bosne i Hercegovine.

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com