Menu

FK „Ilićka 01" zaigrao na svom terenu: Gradonačelnik izveo prvi udarac na utakmici Istaknuto

ilicka3Novosagrađeni stadion FK "Ilićka" iz Brčkog danas je svečano otoren, a domaćini su odigrali prvu utakmicu na svom terenu protiv FK "Leotar" iz Trebinja, u okviru druge lige Republike Srpske.

 


Gradonačelnik Siniša Milić simbolično je izveo prvi udarac na utakmici i pred velikim brojem navijača i gostiju kluba poželio fudbalskom klubu „Ilićka 01" dobrodošlicu kući.


„ Uspjeli smo da obezbijedimo, sredstvima budžeta iz prošle godine, da se izgradi dio tribina i ostali neophodni uslovi za igranje utakmica na ovom nivou. U rebalansu budžeta za 2018. godinu planirali smo dio sredstava za zaršetak izgradnje tribina i mislim da će, kada bude sve završeno, ovo biti kvalitetan sportski objekat", istakao je gradonačelnik Milić.

 

Dalibor Šarenac, predsjednik upravnog odbora kluba rekao je da je FK „Ilićka 01" dosanjao svoj san.


„Nakon 12 godina postojanja kluba i 10 godina igranja po tuđim terenima, dočekali smo da igramo na svom terenu koji je danas zvanično otvoren. I pored toga što nismo imali najbolje uslove za treninge pravili smo uspjehe u omladinskim i seniorskom pogonu, a nadam se da će od sada biti i bolje", dodao je Šarnac.

 

Gradonačelik Siniša Milić je naglasio da su rezultati kluba pokazali da su ulaganja Vlade Brčko distrikta opravdana, pogotovo kada su u pitanju omladinske kategorije.


„ U ovoj godini dosta toga je urađeno u Mjesnoj zajednici Ilićka, gradimo obdanište, izgradili smo kružni tok i sve ovo će na kvalitetan način doprinijeti boljem životu ljudi na području ove mjesne zajednice. Imamo najavu iz Vlde RS da bi jedan dio njihovih budžetskih sredstava trebalo da bude izdvojen za izgradnju manjeg stadiona sa vještačkom travom što će zaokružiti sportsku infrastrukturu u ovom dijelu grada", zaključio je Milić.

 

ilicka1ilicka2ilicka3

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com