Menu

FIFA kritikovala Ronalda i Messija: Svojim ponašanjem diskreditiraju nogomet

skysports-football-club-soccer 4136444Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kritikovala je Cristiana Ronalda i Lionela Messija da "diskreditiraju nogomet" tako što se ne pojavljuju na svečanostima dodjela nagrada.

 


"Možda to i ne shvataju, ali svojim ponašanjem diskreditiraju nogomet", rekao je predstavnik krovne nogometne organizacije za špansku Marcu.

 

Naime, Ronaldo i Messi se nisu pojavili na FIFA-inoj svečanosti u Londonu na kojoj je kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić proglašen najboljim nogometašem svijeta.

 

Portugalski napadač se nije pojavio ni 30. augusta u Monacu kada je Modrić bio proglašen za najboljeg nogometaša Evrope u izboru Evropske nogometne federacije (UEFA).

 

Ronaldo tada u Kneževinu nije došao jer mu je teško palo što je ostao bez nagrade, dok ga u Londonu nije bilo jer je navodno imao prekratko vrijeme do nove ligaške utakmice Juventusa.

 

S druge strane, Messi je odustao od dolaska u London zbog porodičnih razloga.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com