Menu

Izbio loptu u aut, pa cijelo selo ostavio bez struje /VIDEO/ Istaknuto

LOP SDa se u Bosni i Hercegovini nogomet igra na livadama, i vrapcima na grani je jasno. No, snimak koji nam dolazi iz Norveške dokazuje da se ipak i u Evropi igra na svakakvim terenima.

 


U četvrtoj norveškoj ligi Selbak je dočekao Vestfossen i, sasvim očekivano s obzirom da je ubjedljivo posljednji, izgubio je rezultatom 5:0.

 

No, detalj s utakmice koji je obišao svijet nije neki prelijepi ili bizarni pogodak već izbacivanje lopte u aut koje je imalo velike posljedice.

 

Naime, u 85. minuti susreta odbrambeni igrač domaće ekipe Jonas Alexander Olsen je izbio loptu u aut, ali je pogodio dalekovod koji se nalazi tik pored aut-linije.

 

Olsen je loptom pogodio žicu i prekinuo je, te je uslijedio kratki spoj, a za posljedicu je imao prekid napajanja električnom energijom čitavog sela iz predgrađa Fredrikstada.

 

Susret je nakon kraćeg prekida nastavljen, a kvar je popravljen tokom dana.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com