Menu

Mancini o Džeki: Brojke ne lažu, jedan je od najboljih Istaknuto

edin-dzeko-celebrates-city-696x456Selektor italijanske reprezentacije Roberto Mancini u razgovoru za Corriere dello Sport, pohvalio je reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeku. Istakao je da je godinama jedan od najboljih u Evropi i da ima brojke koje govore u prilog tome.

 

 

– Edin je sjajan. Brojke su na njegovoj strani. Imao je dvostruke brojke u Bundesligi, Premier ligi i sad Seriji A. Ima osjećaj za gol i nije samo od koristi u kaznenom prostoru, već i u postavci igre. Talentovan je, ima ideje, zna kako da igra i uspijeva da upravlja ekipom, rekao je Mancini.

 

Italijanski stručanjak sarađivao je svojevremeno sa Edinom u Manchester Cityju.

 

– Imao sam ga u njegovom najboljem periodu, kada je bio na vrhuncu. Osvojili smo prvenstvo sa Manchester Cityjem, dao je značajan doprinos tituli i postao jedan od ključnih igrača. U Romi je uradio sjajne stvari, došao je do polufinala Lige prvaka, postigao mnogo golova, a ko postigne to u tom takmičenju, on je specijalan i važan. Siguran sam da će i ove sezone biti jedan od najboljih, dodao je italijanski stručnjak.

/fokus/

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com