Menu

ŽFK "Lokomotiva" Brčko: Lokosice nastavljaju sa pobjedama Istaknuto

zfk 1Timski, sa stavom do bodova.

 

 

Utakmica 9. kola odigrana u nedelju protiv "Radnik- Bumeranga" bila je uzbudljiva i nadasve ispunjena mnoštvom lijepih poteza.

 

Lokosice su od starta imale više od igre, ali su se i pored toga dva puta vraćale iz rezultatskog minusa. Odlične reakcije cijele ekipe doprinijele su da se, nakon primljenih golova, za par minuta rezultatski vrate u utakmicu.

 

Na početku, trebalo je malo vremena da se lokosice naviknu na igru na umjetnoj travi. Vidjelo se to kod prvog primljenog gola. Loše su lokosice reagovale na jednu dugu loptu i omogućile domaćoj ekipi, da spretno, preko Sofije Krajšumović, povede sa 1:0.


Brzo su se naše djevojke sabrale, nastavile sa pritiskom i već nakon nekoliko napada Marija Damjanović donosi izjednačenje.

 

Drugo poluvrijeme ista slika, Lokosice imaju posijed, grade šanse ali izostaje realizacija.

 

Taman kada se očekivalo da povedu, lokosice ponovo primaju gol. Taj drugi primljeni gol kao da je trebao našoj ekipi. Kao i kod prvog gola, odmah, odlično i odlučno dižu ritam i preko odlične Ajle Zukić izjednačavaju rezultat. Nastavljaju u jako visokom ritmu ne ostavljajući ni malo prostora domaćoj ekipi da organizuje ozbiljniji napad. Konstantan pritisak urodio je plodom i lokosice potpuno okreću rezultat u svoju korist. Marija Damjanović se odlično snalazi i postiže svoj drugi gol za konačnih 2:3.

 

"Ostaje nam da se zahvalimo domaćoj ekipi na gostoprimstvu i da pohvalimo dobru i organizovanu ekipu "Radnik-Bumeranga". Maksimalno korektna utakmica u duhu pravih sportskih vrijednosti. Sigurno da ovakvi mečevi pokazuju da se dobar fudbal može gledati i na utakmicama ženskih fudbalskih klubova", rekli su iz ŽFK "Lokomotiva" Brčko.

 

zfk 1zfk  2

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com