Menu

Utakmice KK Brčko distrikta magnet za publiku Istaknuto

KK-BR-KO-DISTRIKTKK Brčko distrikta je izborio mjesto u višem rangu takmičenja A-1 košarkaškoj ligi BiH. U konkurenciji je 12 klubova. Kao i svaki novajlija tako je brčanski klub na početku lige takmičenja doživio tri poraza. U klubu su vjerovali treneru Sanjinu Vidoviću i igračima da mogu bolje. To se ostvarilo u četvrtom, petom i šestom kolu.

 

 

U Brčkom su pobijedili Iskru iz Bugojna 71 : 57, u Živinicama domaćine 59 : 53 i u Brčkom KK Igman Burch University 90 : 80.

 

„Mi u upravi kluba smo vjerovali u mogućnosti igrača i trenera, a publika u sve nas u klubu. To su pokazali da je dvorana Tehničke škole uvijek puna kada igramo i da nas svojim bodrenjem vuku naprijed. Svaki sport se igra zbog publike, a mi ju imamo" rekao je Azur Hadžović, sportski direktor kluba.

 

Atmosfera je bila posebna na utakmici sa Igmanom, jer se mnogo toga rješavalo u završnici. Zanimljivo je da su se svi igrači upisali u listu strijelaca: Igor Stevanović 25, Mirnes Islamović 18, Vedran Marković 17, Milan Cvjetković 16, po četiri koša su postigli Bojan Nešić, Saša Vasiljević, Stefan Vasiljević i 2 Ivan Erslan.

 

U 7. kolu KK Brčko Distrikta gostuje u Jablanici gdje igra sa KK Turbinom.

 

http://radiobrcko.ba

 

KK-Br-ko-distrikt-KK-Igman-024-1024-642x336

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com