Menu

Brčaci slavili u Holandiji, a Holanđani dolaze u Brčko naredne srijede Istaknuto

3-Gaji-endi-u-bloku-642x336U prvoj utakmici šesnaestine finala evropskog CEV KUP-a u odbojci, ekipa OK „Mladost" iz Brčkog, aktuelni šampion BiH, pobijedila je holandskog šampiona „Orion Doetinchem" rezultatom 3:1. Dogodilo se to u Holandiji pred oko 400 navijača, uglavnom navijača domaćeg tima.

 

 

Holanđani su poveli sa 1:0 i to na razliku 26:24 da bi u ostatku meča sokolovi sa Save preuzeli stvar u svoje ruke i pokazali da predstavljaju ekipu za respekt i na evropskoj sceni. (Rezultat po setovima 26:24, 21:25, 26:28 i 21:25). Najkorisniji igrač na ovom meču bio je Nemanja Božić, povratnik u redove „Mladosti" koji je ubilježio 27 poena.

 

Uzvratna utakmica igra se naredne srijede (5. decembar) u Brčkom kada se očekuje podrška domaćih navijača i prolaz bh-predstavnika u osminu finala CEV KUPa.

 

Zahvaljujući ljubaznosti Amile Obradović, generalnog sekretara OS BiH, Radio Brčko objavljuje i nekoliko fotografija sa meča u Holandiji.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com