Menu

Pele: Bog je Neymaru dao talenat i on ga treba koristiti maksimalno, a ne da se baca po terenu Istaknuto

pele345Legendarni Pele nedavno je obavio razgovor sa Neymarom, ko zna kojim po redu igračem koji je najavljivan kao njegov nasljednik.

 


U intervjuu za Folha de Sao Paulo jedan od najboljih igrača svih vremena je istakao kako je savjetovao Neymara da prestane sa "glumatanjem" i bacanjem po travnjaku, te da se fokusira na ono u čemu je najbolji, a to je igranje nogometa.

 

"Teško je stati u Neymarovu odbranu zbog onoga što radi. Dva puta sam već pričao sa njim o tome i podsjetio sam ga da mu je Bog dao talenat i da ga treba koristiti maksimalno, a ne da se baca po terenu. Posebno je bio u fokusu na Svjetskom prvenstvu jer je Brazil podbacio, i onda su svi krivca tražili u njemu", rekao je Pele i potom se osvrnuo na Kyliana Mbappea koji je dobio nagradu za najboljeg mladog igrača svijeta.

 

"Mbappea svi porede sa mnom jer je i on kao tinjdžer osvojio Svjetsko prvenstvo. No, mislim da je Neymar mnogo bolji igrač od njega, ali opet u Evropi svi samo pričaju o Mbappeu, niko o Neymaru", rekao je Pele.

 

https://www.klix.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com