Menu

Robert Prosinečki dolazi u BiH na treću operaciju Istaknuto

prosineckiSelektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki uskoro će doputovati u Sarajevo, gdje će biti podvrgnut trećem operativnom zahvatu, saznaje „Dnevni avaz".

 

 

Planirani završni hirurški operativni zahvat bit će obavljen do 15. februara – saznaje "Avaz" od izvora iz Nogometnog saveza BiH, što je potvrđeno i u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo (KCUS).

 

Prosinečki se po povratku iz Las Palmasa, gdje je državni tim BiH 18. novembra prošle godine odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitaliziran, a dan poslije podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva. Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Sabanović. Drugi, kraći operativni zahvat obavljen je 1. decembra 2018. godine.

 

– Treći operativni zahvat ne bi trebao trajati duže od sat, premda je to uvijek nezahvalno prognozirati – kaže izvor "Avaza".

 

U NSBiH, ali i KCUS-u, uvjeravaju da će selektor Prosinečki biti spreman voditi naš državni tim u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje reprezentacija BiH otvara 23. marta na sarajevskoj Grbavici protiv Armenije.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com