Menu

Objavljen snimak Salahovog vrijeđanja na stadionu: "J***ni musliman" /VIDEO/ Istaknuto

salahWest Ham United i policija pokrenuli su istragu nakon što se na društvenim mrežema pojavio video na kojem se vidi kako je Liverpoolov napadač Mohamed Salah rasno zlostavljen.

 


Klub iz Premiershipa će doživotno kazniti onoga ko je uključen u incident koji se desio u trenutku dok se Salah pripremao izvesti korner tokom meča odigranog u ponedjeljak između dva kluba na London stadionu (1:1). I Nogometni savez će također ispitati incident.

 

Video, snimnjen na mobitelu, prikazuje navijače koji psuju egipatskom napadaču i daju uvredljive komentare o njegovoj religiji.

 

"Je**ni musliman", "muslimansko go**o", "muslimanska pi**a", su uvrede koje su mu upućene i koje impliciraju povezanost s religijom koju prakticira Salah.

 

West Ham nije bio svjestan incidenta sve dok ga antirasistička grupe Kick It Out nije objavila na društvenim mrežama.

 

Klub je odmah reagovao kontaktirajući policiju te je pokrenuo i vlastitu istragu pozivajući sve koji imaju infomaciju, da im se jave

 

Video na ovom linku https://twitter.com/i/status/1093092167793459200

 

/klix/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com