Menu

Pioniri RK "Jedinstvo" Brčko bez poraza ubjedljivo osvojili prvo mjesto Istaknuto

rk8Nakon niza uspjeha na međunarodnim rukometnim turnirima koje je ostvarila trofejna generacija dječaka rođenih 2002/2003 godine ovog vikenda je isti uspjeh ponovila i generacija rođenih 2003/2004.

 

 

Na „Kupu Zvornika 2019" na kome su učestvovale pionirske ekipe iz Republike Srbije i Bosne i Hercegovine momci iz Brčkog su bez poraza ubjedljivo osvojili prvo mjesto.

 

Nakon tri sigurne pobjede u kvalifikacijama u finalu su bili bolji od veoma jake ekipe MRK Loznica, nakon izvođenja penala, ukupnim rezultatom 22-21.

 

Boje RK Jedinstvo 2015 u Zvorniku su branili: Durmić (najbolji golman turnira), Pekić, Stjepanović, Lujić, Milanković, Bošković, Jelisić, Blažić, Vujić, Maksić i Kaurin.

 

Njih je sa klupe vodio i do ovog velikog uspjeha doveo trener Uglješa Glamočić.

 

Već narednog vikenda ovu ekipu i njihove starije klubske drugove očekuje nova provjera na VI Međunarodnom rukometnom turniru u Prnjavoru, jednom od najjačih omladinskih turnira u Bosni i Hercegovini.

 

rk8

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com