Menu

Miodrag Savić iz Srbije - pobjednik 19. Međunarodnog šahovskog turnira „Dani Brčko Distrikta 2019.“ Istaknuto

sahovskiŠahovski klub Brčko organizirao je 19. Međunarodni šahovski turnir pod nazivom „Dani Brčko Distrikta 2019.", do sada najveći i po broju učesnika – 127 iz šest država, najbrojniji turnir ne samo u Brčkom nego i okruženja.

 

 

Turnir je igran u Hotelu Evropa u Brčkom. Nastupilo je šest velemajstora, isto toliko internacionalnih velemajstora, 13 Fide majstora i drugih kategorija. Glavni sudac je bio Krunoslav Lešić iz Županje. Sudionike je pozdravio u ime organizatora Adnan

 

Pašalić, a na njegov prijedlog je održana minuta šutnje za preminule brčanske igrače Slobodana Ilića, osnivača ovog turnira i Lazu Markovića, Fide majstora.

 

Turnir je proglasio otvorenim i povukao prvi potez Sead Šadić, glavni savjetnik u Vladi Brčko distrikta. Pobjednik turnira je velemajstor Miodrag Savić iz Srbije, drugi je internacionalni majstor Zoran Runić iz BiH, treći velemajstor Siniša Dražić iz Srbije svi imaju po 7,5 bodova.

 

Od 4 – 6 mjesta su velemajstori: Dalibor Stojanović iz BiH, Miroljub Lazić i Borko Lajthajm, oba iz Srbije sa po 7 bodova. Od Brčaka Slavko Rosić je osvojio 6, Adnan Pašalić i Abdil Halil po 5,5, Slobodan Pištalović 5 bodova i dr.

 

Organizator je uručio nagrade za osvojena mjesta i u drugim kategorijama. Turnir je bodovan za FIDE rapid listu.

(radio brcko)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com