Menu

Brčko: Šampionu u krosu za 2019. godinu - Osman Junuzović i Lusija Kimani Istaknuto

KROS-600x336U Brčkom je danas održano pojedinačno prvenstvo BiH u krosu, na kome je među 116 takmičara iz 17 klubova iz cijele BiH, prvo mjesto u muškoj konkurenciji, kao što se i očekivalo, osvojio Osman Junuzović, ponajbolji atletičar srednjoprugaš na prostoru bivše Jugoslavije, iz kluba Doboj Istok. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila olimpijka Lusija Kimani, članica Atletskog kluba Banja Luka.

 

 

Domaćin i organizator ovog takmičenja, koje je održano u bivšoj bazi SFORa, bio je Atletski klub „Brčko", a po ocjenama svih relevantnih delegata sve je napravljeno odlično i na veoma visokom nivou, što su potvrdili i sami pobjednici rekavši da je staza bila dobra i brza.

 

Nakon današnjeg takmičenja, za očekivati je da će BiH ove godine imati jako dobre srednjoprugaše i dobre rezultate na međunarodnoj sceni.

 

Predsjednik organizacionog odbora takmičenja Borislav Đurđević, istakao je da je ovo dobra uvertira za kandidovanje iduće godine za organizaciju Balkanskog prvenstva u krosu, što bi bilo dobro za cijelu BiH, ali i grad Brčko.

 

„Oduševljen sam trkom Osmana Junuzovića. To se od njega i očekivalo, ali s kojom predanošču je poslije bolesti nastupio je nešto što se graniči sa fantastičnim. Oduševila me i Lusija Kimani koja je još uvijek neprikosnovena. Mislim da možemo biti jako zadovoljni, da grad Brčko može biti zadovoljan jer je odličan domaćin, kao i Atletski savez BiH jer je dobilo još jedno takmičenje održano po svim standardima koji su popisani u svijetu", naglasio je Đurđević.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com