Menu

Robert Prosinečki u srijedu na rutinskoj operaciji u Zagrebu

pros8888Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki u srijedu će biti operisan u Zagrebu, saznaje portal Klix.ba.

 


Prosinečkom će to biti treći operativni zahvat u posljednjih pet mjeseci, odnosno otkako je 22. novembra prošle godine hospitalizovan na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

 

Bh. selektor je, kako saznajemo, danas u glavnom gradu Hrvatske obavio sve pretrage, nalazi su bili uredni, tako da nema prepreka da se u srijedu izveden manji, rutinski zahvat abdomena, koji je i sam najavio.

 

Prve dvije operacije Prosinečki je obavio u Sarajevu, a ovaj put se odlučio za Zagreb, gdje se i kontrolisao u nekoliko navrata.

 

Podsjetimo, Prosinečki se 18. novembra nakon povratka iz Las Palmasa požalio na bolove u stomaku, a četiri dana kasnije je hospitalizovan pa je usljed problema s divertikulumom tankog crijeva podrvrgnut hirurškom zahvatu.

 

Drugu operaciju je imao na početku decembra te je izašao iz bolnice dvije sedmice kasnije. Budući da nije bilo problema niti komplikacija, Prosinečki je predvodio Zmajeve u prve dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Armenije i Grčke.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com