Menu

Šta je Glavaš radio u Maoči? Istaknuto

tru1U Maoči kod Brčkog održana je prava sportska priredba. Gostovale su humane zvijezde iz cijele Bosne i Hercegovine, predvođene Vlatkom Glavašem, Senadom Brkićem i Aldinom Džidićem. Svi oni na poseban način su obilježili period kada su se aktivno bavili fudbalom.

 

 

U domaćinskoj Maoči, zvijezde su ugošćene kao veliki profesionalci. S obzirom na navedeno, nedovoljno pripremljeni su ušli u utakmicu. Domaćini su, vođeni vatrenom publikom, dominirali i stigli do vodstva. Iako su “zvijezde” u sastavu pored Glavaša, Brkića i Džidića imali nekoliko mladih fudbalera, te sjajnog golmana Fahrudina Sinanovića, nisu imali odgovor na igru domaćina.

 

Nakon udarnih pet minuta domaćina, Humane zvijezde preuzimaju inicijativu. Redali su se napadi, prilike, pokušavali su svi, Glavaš, Brkić, Džidić, Kolar, Alibašić, Zahirović, Hodžić, Mujčinović… Rezultat se nije mijenjao. Selektorski trio, Sinan Sinanović, Edin Ramić i Ervina Turkić napravili su odlične izmjene, pa su Humane zvijezde preokrenule rezultat. Prvo Nermin Alibašić zahvaljujući odličnoj percepciji i kretanju, presijeca loptu, istrčava kontru, dodaje do Glavaša, a prvi kapiten reprezentacije BiH mu asistira za izjednačenje. Nakon toga Kolar, opet na asistenciju Glavaša preokreće rezultat na 2:1.

 

U drugom poluvremenu, po sudu svih prisutnih, danas tradicionalno sebični Mirza Kolar i majstor atraktivnih poteza, koji se odlučio samo na zabijanje, postiže drugi, pa treći pogodak i Humane zvijezde odlaze na nedostižnu prednost od 4:1. Domaći smanjuju na 4:3, nakon čega se na terenu događaju sumnjive radnje. Došaptavanja Glavaša i golmana doćina koji ga je do tog trenutka sjajno “čitao” nisu prošla nezapaženo. Sumnja se da je Brkić imao upetljane prste u nečasne radnje s obzirom da je uspio “prodati” jedan neispravan bicikl na kojeg je uspio čak i postići gol. Nakon Brkića, zanimljivo, i Glavaš postiže pogodak, što je ujedno bio i konačan rezultat utakmice, 6:3.

 

Driblinzima je i Brkić oduševljavao. Vedete je na neki način oduševio super talentirani “zmajić” Amar Zahirović, koji nema ni četrnaest godina, a koji je rolao, driblao, proigravao… Po završetku utakmice uručena su specijalna priznanja. Očekivano, najbolji golman je bio Fahrudin Sinanović, najbolji igrač Sead Brkić, a specijalno priznanje je dobio Vlatko Glavaš.

 

E. T.

http://sportske.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com