Menu

ŽFK “LOKOMOTIVA” Brčko traži da se ispravi nepravda u raspodjeli granta za redovan rad kluba Istaknuto

zfk loŽFK ''Lokomotiva'' Brčko uputilo je pismo zvaničnicima u Distriktu kako bi se ispravila nepravda u raspodjeli grant sredstava. Pismo prenosimo u cijelosti.

 

 

Poštovani,

 

Ženski fudbalski klub “LOKOMOTIVA” iz Brčkog je član Premijer lige Bosne i Hercegovine (najvišeg ranga takmičenja u ženskom fudbalu u Bosni i Hercegovin).

 

To je jedini klub u istoriji fudbala u Brčkom koji je igrao ili igra u Premijer ligi BiH.

 

U okviru našeg kluba tenutno rade 3 kategorije igračica. To su: Prvi tim seniorke u kome se nalazi 22 igrčce. U prošloj godini su 3 igračice imale poziv za A reprezntaciju i 2 za U 19 reprezentaciju BiH. Kadetska ekipa koja je takođe takmičarska i igra Premijer ligu BiH za kadete isto kao i seniorska ekipa, broji 28 djevojaka. Iz redova kadetskog pogona u reprezntaciju U17 i U15 je pozivano 4 igračice. Od prošle godine u sastavu našeg kluba radi i škola ženskog fudbala i to vrlo uspješno. Dvadeset djevojčica uzrasta od 7 do 12 godina pohađa našu školu fudbala. Moramo napomenuti da naš klub ne naplaćuje članarinu ni u jednoj od 3 kategorije. Članica našeg kluba je i Esmeralda Mujkić igračica koja je kao član reprezentacije Bosne i Hercegovine u ženskom fudbalu osvojila ZLATNU Olimpijsku medalju na specijalnoj olimpijadi u Abu Dabiu koja je održana u martu ove godine. Ove godine igramo finale kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva 25 maja u Zenici.

 

Već 5 godina nšem klubu se čini velika nepravda u raspodjeli granta za redovan rad kluba na nivou godine.

 

Naime, ako su u istoj grupi muška i ženska odbojka, muška i ženska košarka, muški i ženski rukomet i sve druge vrste sportova, MOLIMO VAS da i u istu grupu stavite muški i ženski fudbal.

 

A do sada to nije bio slučaj, dali namjerno ili slučajno već 5 godina se prema našem klubu čini velika nepravda. Omalovažavaju se sve naše igračice i sve djevojčice koje su članice našeg kluba. Jako nas boli ta nepravda i pitamo se jesmo li mi djevojke drugog reda.

 

Mi smo svojim radom i zalaganjem pokazale da smo zaslužile da nas tretirate kao i sve ostale i ništa više ne tražimo. Ne molimo nikoga za pomoć nego molim Vas da nas uvažavate kao i druge ženske klubove u našem gradu.

 

Iz svega gore navedenog, molimo Gradonačelnika, Zamjenika Gradonačelnika, Glavnog kordinatora i sve članove Vlade Brčko distrikta da na sjednici Vlada kada bude usvajan Pravilnik o raspodjeli grantova u sportu ispravite grešku i da naš klub:

 

ŽFK LOKOMOTIVU prebacite iz grupe Futsal i Ženski fudba u grupu sa MUŠKIM FUDBALOM, jel nam tu po prirodi svega i jeste mjesto.

 

Kratko obrazloženje:

U futsalu utakmicu igra 5 igrača (4+1) a u Žesnkom kao i u muškom fudbalu 11 igrača (10+1)


Futsal se igra u dvorani a Ženski fudbal kao i muški na velikom otvorenom terenu.


Troškovi održavanja terena i prostorija kluba su isti u muškom i ženskom fudbalu, dok u fucalu to nije slučaj.


Ženski fudbalski klub godišnje odigra 40 utakmica u Premijer ženskoj ligi BiH i oko 6 utakmica u kupu Bosne i Hercegovine i u kupu Republike Srpske. Mi naše utakmice igramo na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine. Troškovi putovanja na utakmice a i sama organizacija utakmice kod kuće zahtijevaju izuzetno velika novčana sredstva. Tako da vas još jednom molimo da ispravite dosadašnju nepravdu i omogućite našem klubu ravnopravan status u našem gradu u odnosu na ostale ženske klubove

 

U nadi da ćete razumjeti nešu MOLBU i ispraviti dosadašnju grešku unaprijed vam se zahvaljujemo.

KAPITEN ŽENSKOG FUDBALSKG KLUBA

“LOKOMOTIVA”

S poštovanjem

 

KAPITEN ŽENSKOG FUDBALSKG KLUBA

“LOKOMOTIVA”

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com