Menu

Taekwondo klub Goku Brčko iz Austrije vratio se sa sjanim rezultatom Istaknuto

tg 1Predhodnog vikenda 8. i 9. juna u austrijskom gradu Insbruku održan je G-1 turnir Austrian Open 2019. na kojem su učešće uzeli i dva takmičara iz Taekwondo kluba Goku Brčko na kojem je Sejdo Huremović osvojio drugo mjesto.

 

"Sejdo Huremović je imao fantastičan nastup. U prvom kolu savladali smo takmičara iz Austrije rezultatom 42:17. Onda drugo i treće kolo su uslijedili protivnici iz Kazahstana, prvi je savladan sa 24:22 a drugi u 27:25. Ipak snage se nije imalo u finalu i poražen je od Bugara. Drugo mjesto je veliki uspjeh za Sejdu i klub. Svakako i prelijepa uvertira pred početak ljetnih priprema i priprema za Evropsko. Inače ta dva takmičara trebaju ove godine da nastupe u sastavu BiH na Evropskom kadetskom prvenstvu od 1. do 3. oktobra u Španskoj Marina d'Or. Takođe, Tanja Karac je zbog povrede tokom prvog meča morala da se povuče i preda borbu", rekli su iz kluba.

 

Na takmičenju nastupilo je preko 1100 takmičara iz raznih dijelova svijeta. G-1 turniri su inače bodovni turniri za svjetske i olimpijske liste.

 

tg 2tg 2

 

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com