Menu

NK Trešnjevka iz Maoče za “zelenim stolom” ostala bez plasmana u Drugu ligu FBiH za predstojeću sezonu, iz kluba pokrenuli pravnu bitku i podnijeli krivične prijave protiv odgovornih za štetu nanesenu klubu! Istaknuto

tresnj fkNogometni klub Trešnjevka iz Maoče u sezoni 2018/19 je na zelenom terenu osvojila prvenstvo u okviru Prve lige Tuzlanskog kantona, i izborila plasman u Drugu ligu FBiH.

 

 

Ipak, nedugo potom, NK Trešnjevka je za “zelenim stolom” ostala bez naslova prvaka Prve lige Tuzlanskog kantona, i samim tim bez plasmana u Drugu ligu FBiH, a mjesto kluba iz Maoče uzela je Orahovica 74.

 

Razlog ovakvog scenaria krije se u činjenici da je Orahovica 74 za “zelenim stolom” dobila bodove u susretu protiv Proletera iz Slavinovića, koji je, inače, na zelenom terenu okončan pobjedom Proletera, te je Orahovica 74 zahvaljujući dodatnim bodova nakon završetka prvenstva prestigla Trešnjevku, i takvim načinom osvojila prvenstvo.

 

Ipak, klub iz Maoče odlučio je angažovati advokatske kancelarije i istrajati u borbi za plasman u Drugu ligu FBiH.

 

Iz NK Trešnjevka priložili su dokumentaciju u kojoj se osporava rad Komisije za takmičenje, Apelacione Komisije, i Komisije za suce NS TK, na čelu sa bivšim nogometnim sudijom Edinom Golaćem.

 

Klub iz Maoče je poslao dopise Izvršnom odboru, komisijama, i nadležnom Savezu, te pripremio krivične prijave za odgovorna lica za gore navedene slučajeve koji su nanijeli štetu ovom klubu.

 

Kakav će biti konačni rasplet prvenstva u okviru Prve lige Tuzlanskog kantona za sezonu 2018/19, te koji će klub ući u Drugu ligu FBiH za predstojeću sezonu, ostaje da se vidi u narednom periodu.

 

https://sportskevijesti.com

tre 3tre 3tre 3

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com