Menu

Prosinečki: Uprkos povredama, imamo dovoljno igrača za naredne dvije utakmice Istaknuto

robert prosinecki 810x527Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki danas se prije prvog treninga naše reprezentacije u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine obratio medijima gdje je kazao da od narednih utakmica očekuje uprkos povredama očekuje dobre rezultate.

 

 


U Trening centar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine do 17 sati stigla je većina reprezentativaca koji su se našli na spisku selektora Prosinečkog, a među posljednjima su stigli Edin Džeko, Sead Kolašinac, Miralem Pjanić i Ermin Bičakćić.

 

Selektor Prosinečki je novinarima izjavio da se pojedini igrači žale na povrede, ali da uprkos tome ima tim koji može odgovoriti u ove dvije utakmice.

 

"Jučer je Pirić zadobio udarac koji je takav kakav jest. U bolnici je, ima potres mozga, tako da smo zvali Kovačevića. Razmišljali smo ga i prije zvati, ali smo htjeli da je za U-21 bude spreman. Kvržić je tu, ali neće nam biti od pomoći za ove dvije utakmice, tako da opet imamo 24 igrača, 21 i tri golmana. Ima nas dosta za ove dvije utakmice", kazao je Prosinečki.

 

Dodao je da se i Sarić žali na laganiju povredu, ali da imaju dovoljno igrača za sve utakmice. Zabrinut je i za desnu stranu našeg tima gdje je trebao igrati Kvržić koji neće biti od pomoći u naredne dvije utakmice.

 

"Najvažnije je da u ova dva tri dana osvježimo ove igrače koji su igrali, da svi dobiju svoju minutažu. Vjerujem da smo spremni, da su igrači koji igraju u svojim klubovima jako dobri i da ćemo proći ove dvije utakmice", dodao je Prosinečki.

 

Na pitanje da li prati druge igrače i potencijalne reprezentativce u drugim klubovima, kazao je da prati, ali da poziv dobivaju oni najbolji.

 

"Gledam Dinamo, posebno ovu sezonu gdje igraju jako dobro. Gojak koji nam se vratio s ovim golom, vratio se i u igru. Hajrović igra, zadnju utakmicu nije odigrao, i pratim sve to. Svi su tu, imaju svoju šansu. Ovo su moji igrači koje ja u ovom trenutku Lige nacija i utakmice kvalifikacije standardno okupljam i koji su po meni najbolji. Svi su imali svoje šanse i nadam se da će kroz ove dvije utakmice napraviti dobre rezultate i u desetom mjeseci odlučivati o odlasku na Evropsko prvenstvo", dodao je Prosinečki.

 

Na kraju je kazao da očekuje lakšu utakmicu protiv Lihtenštajna za razliku od Armenije.

 

"Moramo dati sve od sebe i onda smo puno bolja reprezentacija. Armenci su pobijedili Grke. Ako budemo onakvi kakvi smo bili protiv Italije, ako budemo imali takav pristup, vjerujem da BiH može kroz ove dvije utakmice izaći kao uspješna", zaključio je Prosinečki.

https://www.klix.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com