Menu

Pred susret sa Zmajevima | Selektor Lihtenštajna: U nogometu je sve moguće, ali BiH je favorit da ode na Euro Istaknuto

linhSelektor nogometne reprezentacije Lihtenštajna Helgi Kolvidsson na zvaničnoj konferenciji za medije pred susret protiv BiH u okviru 5. kola grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine rekao je da njegov tim uopšte nema imperativ osvajanja bodova.

 

 


On je rekao da će susret na Bilinom Polju biti od velike važnosti za budućnost njegove ekipe jer će sigurno steći određeno iskustvo, a rekao je da će njegovim igračima biti izazov igrati protiv velikih igrača koji čine bh. reprezentaciju.

 

"Igranje protiv Bosne i Hercegovine će biti izazov za naš tim, posebno jer se radi o još uvijek mladim igračima koji skupljaju i trebaju iskustvo. Poboljšavamo se, igramo sve bolje, ali će nam trebati vremena i svjesni smo toga. U nogometu je sve moguće, nemamo obavezu niti imperativ da osvojimo bodove, ali ćemo sigurno dati maksimum", kazao je selektor Lihtenštajna.

 

Nakon toga, on je naglasio da je BiH još uvijek favorit za drugo mjesto u grupi koje vode direktno na Evropsko prvenstvo.

 

"Mislim da BiH može otići na Evropsko prvenstvo, imate poznate i dobre igrače, a svakako da je Italija prvi favorit kada je u pitanju taj odlazak na Euro. Mišljenja sam da je Bih drugi favorit zbog rezultata koje su ranije ostvarili, ali treba svakako računati i na ekipe Grčke, Finske i Armenije koje će se boriti za drugu poziciju", istakao je Kolvidsson.

 

Susret između reprezentacije BiH i Lihtenštajna na rasporedu je u četvrtak s početkom u 20:45 sati, a glavni sudija meča je Šveđanin Glenn Nyberg.

(klix)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com