Menu

Održan međunarodni rukometni turnir „Trofej Brčko distrikta 2019“ Istaknuto

rukomet 2 649x365Naš grad je proteklog vikenda bio domaćin Međunarodnog rukometnog turnira pod nazivom „Trofej Brčko distrikta 2019“.

 

Turnir je okupio 300 mladih rukometaša iz zemlje i regiona, a za organizaciju se pobrinuo Rukometni klub“ Jedinstvo 2015“. Na Trofeu Brčko distrikta učestvovalo je 14 rukometnih klubova iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Snage su nadmetale buduće rukometne nade 2002.i 2004.godišta, među kojima su bili i kadetski reprezantativci Hrvatske, članovi RK „ Županja“.

 

“Turnir se održao pred početak tamičarske sezone, pa je dobrodošao i kao trenig i provjera spremnosti rukometaša”, kaže Dragan Peštić, direktor Turnira i predsjednik Rukometnog kluba Jedinstvo 2015.

 

Međunarodni rukometni turnir „Trofej Brčko distrikta“ organizovan je po drugi put, uz podršku brojnih sponzora i Vlade Brčko distrikta, piše BDC TV.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com