Menu

Džeko bijesan na sudiju poslije katastrofalne greške: “Vidio se trag na licu” (VIDEO) Istaknuto

DZ333Roma i Borussia M'gladbach sinoć su u Rimu odigrali 1:1 u susretu trećeg kola Europa lige. Roma je vodila do 95. minute, a onda je škotski sudac William Collum napravio katastrofalnu pogrešku. Jedna je lopta pogodila u lice štopera Rome Chrisa Smallinga, bio je to klasični nokaut, a na zaprepaštenje cijelog Olimpica sudac je pokazao na bijelu tačku.

 

 

Treba reći da za razliku od Lige prvaka, u Europa ligi još nije uveden VAR, tako da sudac u ovom slučaju nije mogao dobiti pomoć videotehnologije. Edin Džeko smatra da mu to nije alibi. Reprezentativac BiH bio je bijesan nakon utakmice.

 

“To je ozbiljna pogreška, koja se ne smije dogoditi na ovakvom nivou. Mijenja rezultat, cijelu utakmicu, stanje u grupi”, rekao je Džeko za Sky Sport nakon utakmice pa je dodao:

 

”Sad nas čekaju još tri utakmice u kojima svašta se može dogoditi. Ova pobjeda nam je mogla puno toga olakšati. Ne razumijem sudiju, bio je tako siguran da je u pravu, ali očito je lopta pogodila Smallinga u lice. Vidio sam i snimak, nevjerovatno. Sudija je insistirao na penalu. Rekao sam mu da je dobio udarac u lice, a ne u ruku. Na Smallingovom licu bio je trag lopte. Ne možeš takav penal dosuditi u sudačkoj nadoknadi. To je neprihvatljivo.”

 

Video na ovom linku https://twitter.com/i/status/1187442011101679617

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com