Menu

Prvo kolo u Prvoj futsal ligi FBiH: U nedelju Futsal Club "Brčko" protiv MNK "Lukavac" Istaknuto

futBrčanski Futsal Club "Brčko" sinoć je i zvanično odradio posljednji trening pred utakmicu Prvog kola u Prvoj futsal ligu FBiH.

 

 


U sportskoj dvorani JU Ekonomske škole u Brčko Federalni Prvoligaš FC "Brčko" zvanično otvara prvenstvo kao domaćin u Prvoj futsal ligi FBiH.


Brčaci su protekle dvije godine imali ne baš slavne rezultate koje su bacili u drugi plan, a kako nam predsjednik kluba Junuzović Adnan i sam kaže više se akcenat bacio da se klub postavi na dobre temelje i da se nađe stalni izvor finansiranja.

 

"Ove godine odradili smo dobar posao sa dovođenjem novih 11 igrača sa kojima ove godine idemo da pokušamo osvojiti prva dva mjesta koja vode u kvalifikacije za ulazak u Premijer ligu BiH".


Klub je napustilo 12 igrača, ali stručni štab GFC Brčko se potrudio da zamjeni te igrače novim.


U klub su stigli Armin Kadić, Omić Elvir, Emir Kurtalić, Dejan Limić, Mile Teodorovič, Eldin Lejlić, Milenko Savić, Milan Kojić i trojica mladih super talenata Ammar Omeragić golman (16 godina), Ahmet Hadžić i Edvin Ribić
Trener u sezoni koja je pred njim moći će računati na 18 igrača, od kojih su 3 golmana:

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com