Menu

Odbojka: „Brčanske princeze“ bolje od Zagrepčanki, HAOK „Mladost“ – ŽOK „Bimal – Jedinstvo“ 1:3 Istaknuto

biiOdbojkašice Ženskog odbojkaškog kluba „Bimal-Jedinstvo“ Brčko su u 4. kolu Srednjoeuropske lige MEVZA gostovale u Zagrebu. „Brčanske princeze“ su imale ogled sa Hrvatskim akademskim odbojkaškim klubom „Mladost“ Zagreb. Član stručnog stožera brčanskog kluba Mirsad Elezović ističe dobro otvaranje utakmice i osvajanje prvog seta 22:25. U drugom opuštanje koje koriste Zagrepčanke, te slijedi rezultat 25:14 i izjednačenje u setovima.

 

 

Nakon savjetovanja sa trenerom Smailom Pezerovićem, „Brčanske princeze“ su zasjale punim sjajem u trećem setu sa uvjerljivih 12:25 i u četvrtom sa 22:25 za pobjedu i bodove koje su donijele u Brčko.

 

Sada su dobrostojeće na tablici i konkurenciji sedam klubova. Nalaze se na trećem mjestu sa 6 bodova poslije odigrane tri utakmice. Odmora nema, te već u petak 8. studenog u dvorani brčanske Gimnazije u 19 sati, derbi liga, ŽOK „Bimal-Jedinstvu“ dolazi, druga na tablici, ekipa, „Nova KBM Branik“.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com