Menu

Sve izvjesnije odgađanje baraža za Euro Istaknuto

nogometni savez bih nsbih aa1 616x420Baraž za Euro u kojem nastupa nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će najvjerovatnije biti odgođen.

Čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas neprestano rade kako bi se riješila novonastala situacija u kojoj je skoro pa nemoguće garantovati sigurnost igrača na zelenom terenu.

 

Situacija s koronavirusom u našoj državi se pogoršava, te je pitanje da li bi naša država mogla organizovati utakmicu/utakmice baraža u Zenici.

 

Zmajevi bi trebali igrati protiv Sjeverne Irske u Zenici 26. marta, a četiri dana kasnije bi igrali eventualno finale baraža protiv Slovačke ili Republike Irske, piše Klix.ba.

 

S obzirom da će se Premijer liga BiH igrati bez prisustva publike u naredna dva kola, te da državne, federalne i kantonalne institucije već uveliko uvode zabrane u svim sferama društvenog života, za očekivati je da također reaguju kada su sportski događaji u pitanju i uskoro zabrane održavanje svih utakmica.

 

Kako saznajemo, čelnici Nogometnog saveza BiH će uskoro stupiti u kontakt i s državnim institucijama kako bi se konsultovali oko ove situacije.

 

Osim toga, naš savez se suočava i sa potencijalnim otkazivanjem dolaska naših najvećih zvijezda.

 

Naime, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Ervin Zukanović i Asmir Begović igraju u Italiji, te bi morali 14 dana biti u karantinu po dolasku u BiH i ne bi mogli igrati utakmicu protiv Sjeverne Irske.

 

Slične probleme imaju i ostale reprezentacije u baražu, te bi osim bh. vlasti mogla reagovati i UEFA i odgoditi sve utakmice dok se situacija u Evropi ne poboljša.

 

Službenu potvrdu ove informacije trebali bismo dobiti u narednim danima.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com